Torta od oraha

Božica Gabud

Sastojci

Mjera: šalica za crnu kavu


Sastojci za tijesto:

4 jaja,

6 šalica šećera,

6 šalica brašna,

2 šalice ulja,

4 šalice mineralne vode,

4 šalice oraha,

½ praška za pecivo

Sastojci za kremu:

2 dl vrućeg mlijeka,

6 žlica šećera,

1 vanilin-šećer,

6 žlica oraha (može i više),

4 žlica maslaca (može i više)

Priprema

Sastojke izmiješajte i pecite u kalupu za torte 40 minuta na 200 °C. Ohlađeni biskvit prerežite vodoravno na tri dijela.

Kad mlijeko prokuha, dodajte šećer, vanilin-šećer i orahe pa miješajte dok se ne ohladi. Zatim umiješajte prethodno izrađen maslac. Dobro izmiješajte pa kremom namažite svaku koru.

Cijelu tortu premažite kremom i pospite mljevenim orasima.