Krompirovjak

Slavica Krklec

Sastojci

Tijesto:

500g brašna, 

prstohvat soli,

50 ml ulja,

žličica octa (po želji),

jaje,

300 ml vode


Nadjev:

2 glavice luka,

1200 g krumpira,

punomasno vrhnje,

žlica oštrog brašna,

jaje,

papar ili crvena paprika po želji,

prstohvat soli 

Priprema

Tijesto: Zamijesite sastojke i pustite da odstoje pa tanko razvaljajte. Premažite tijesto uljem te do polovice tijesta rasporedite pripremljen nadjev. Tijesto zarolajte i nožem režite komade veličine lima za pečenje. Pecite oko 35 minuta 180 °C.

Nadjev: 2 glavice luka sitno narežite te pržite na malo ulja da se luk malo karamelizira. Ostavite ga da se hladi i za to vrijeme naribajte oko 1200 grama oguljenog krumpira. Iscijeđeni krumpir i preprženi luk dobro izmiješajte s jednim jajem, 2 do 3 žlice punomasnog vrhnja, žlicom oštrog brašna, prstohvatom soli te po želji s malo papra ili crvene paprike.