Tijesto:
400 g oštrog brašna,
60 g šećera,
200 g maslaca,
2 žumanjka,
½ praška za pecivo,
jedno vrhnje
Nadjev:
150 g rogača,
300 ml mlijeka,
250 g šećera,
180 brašna,
½ praška za pecivo,
100 ml ulja,
snijeg od 2 bjelanjka,
malo ruma (po želji)
Tijesto:
400 g oštrog brašna,
60 g šećera,
200 g maslaca,
2 žumanjka,
½ praška za pecivo,
jedno vrhnje
Nadjev:
150 g rogača,
300 ml mlijeka,
250 g šećera,
180 brašna,
½ praška za pecivo,
100 ml ulja,
snijeg od 2 bjelanjka,
malo ruma (po želji)
Brašno, šećer, žumanjke, pola praška za pecivo zamijesite s omekšanim maslacem i dodajte domaće vrhnje. Podijelite ga na dva dijela, jedan dio razvaljajte tako da stane u lim za pečenje te na to stavite nadjev od rogača. Pomiješate rogač, mlijeko, šećer, brašno i pola praška za pecivo, dodajte malo ruma i snijeg od bjelanjka. Na to stavite drugi dio razvaljanog tijesta malo ga izbodite vilicom. Pecite 40 minuta na 180 °C. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.