Tijesto:
600 g oštrog brašna,
60 g šećera,
20 g kvasca,
200 do 300 ml mlijeka,
100 ml ulja ili rastopljenog maslaca,
3 žlice vrhnja,
2 žlice ruma,
1 vanilin šećer,
malo soli,
1 jaje,
2 žumanjka,
limunova korica
Nadjev:
400 g rogača,
200 g šećera,
400 ml mlijeka,
1 vanilin šećer,
limunova korica,
4 žlice ruma,
6 žlica ulja,
2 ribane jabuke,
2 žlice pekmeza od šljiva
Smrvljeni kvasac pomiješajte s malo šećera, brašna i mlijeka pa ostavite na toplome da se digne. Postupno izmiješajte ostale sastojke, dodajte brašno, dignuti kvasac i preostalo mlijeko. Kuhačom dobro istucite i ostavite na toplom da se diže. Rogač, šećer i vanilin šećer pomiješajte i prelijte kipućim mlijekom. Dodajte ostale sastojke i na kraju lagano umiješajte snijeg od dva bjelanjka. Dignuto tijesto razvaljajte, premažite nadjevom, zarolajte i ponovno pustite da se diže. Pecite oko 50 minuta na 180 °C.