1 svježi kvasac,
2 žlice šećera,
800 g glatkog brašna,
malo soli, 500 ml mlijeka,
500 g sala,
3 žlice oštrog brašna,
pekmez od šljiva,
šećer u prahu
1 svježi kvasac,
2 žlice šećera,
800 g glatkog brašna,
malo soli, 500 ml mlijeka,
500 g sala,
3 žlice oštrog brašna,
pekmez od šljiva,
šećer u prahu
Svježi kvasac razmrvite s dvije žlice šećera i malo toploga mlijeka. Ostavite da se diže. U zdjelu stavite glatko brašno pa dobro posolite i dodajte uzdignuti kvasac. Pomalo dodajte preostalo toplo mlijeko dok ne umijesite glatko tijesto. Salo dobro sameljite i pomiješajte s oštrim brašnom. Premažite po razvaljanom tijestu i preklopite kao pismo. Svakih 20 minuta 5 puta razvaljajte tijesto, preklopite i ostavite da se odmori na sobnoj temperaturi. Zadnji put kada ga razvaljajte, razrežite ga na veće kvadrate, punite nadjevom od pekmeza od šljiva pa oblikujte u kiflice. Kiflice pecite na 180 °C oko 20 do 30 minuta. Dobro ih ohladite pa pospite šećerom u prahu. Dobar tek!