Slatki gresek

Vesna Hršak

Sastojci

1 l mlijeka,

7 žlica pšeničnoga griza,

7 jaja,

7 žlica šećera,

grožđice ili neko drugo voće,

korica limuna

Priprema

Skuhajte 7 žlica pšeničnoga griza u 700 ml mlijeka, tome dodajte malo soli i par žlica ulja. Nakon što se ohladi, promiješajte mikserom. Jaja i šećer također dobro promiješajte mikserom tako da smjesa bude pjenasta. Sjedinite obje smjese, dodajte koricu limuna i grožđice te prebacite u lim za pečenje. Površinu smjese namažite mlijekom. Pecite oko 25 do 30 minuta na 160 °C tako da bude reš pečeno. Još vruć kolač zalijte sa 100 do 200 ml mlijeka te ostavite da se dobro ohladi. Poslužite uz voćni sok, malinovac ili voćnu kašicu. Dobar tek!