1 kvasac,
prstohvat soli,
2 žlice šećera,
2 jaja,
2 žumanjka,
100 ml ulja,
500 ml mlijeka,
do 1 kg glatkog brašna
1 kvasac,
prstohvat soli,
2 žlice šećera,
2 jaja,
2 žumanjka,
100 ml ulja,
500 ml mlijeka,
do 1 kg glatkog brašna
Kvasac razmutite u 50 ml toplog mlijeka, dodajte žlicu šećera i 2 žlice brašna. Sve izmiješajte i ostavite na toplom dok ne nastane pjenica. U zdjelu stavite sve sastojke osim brašna, dodajte pripremljeni kvasac i sve miješajte dodajući postupno brašno. Kad nastane glatka smjesa, stavite je na toplo da se diže. Kad se tijesto digne, razvaljajte ga, prebacite u lim za pečenje i pecite na 160 °C do zlatne boje. Pečenu pogačicu ohladite, izrežite i poslužite.