12 bjelanjaka,
360 g šećera,
600 g mljevenih prženih oraha,
8 velikih žlica oštrog brašna,
500 ml mlijeka,
2 paketića vanilin šećera,
300 g šećera u prahu,
1 maslac
12 bjelanjaka,
360 g šećera,
600 g mljevenih prženih oraha,
8 velikih žlica oštrog brašna,
500 ml mlijeka,
2 paketića vanilin šećera,
300 g šećera u prahu,
1 maslac
Biskvit:
Bjelanjke istucite do čvrste pjene, zatim postupno dodajte šećer i ponovno istucite mikserom. Bjelanjcima dodajte orahe i brašno te sve zajedno promiješajte. Dobivenu smjesu podijelite na 5 jednakih dijelova. Svaki dio rasporedite u tanki sloj u kalup za tortu. Pecite 20 do 25 minuta na 180 °C sve dok biskvit ne bude pečen.
Krema:
Posebno izmiksajte 300 g šećera u prahu, 1 maslac i 100 g prženih mljevenih oraha. Kremu skuhajte od mlijeka, brašna i vanilin šećera. Nakon što se krema ohladi, sve zajedno promiješajte. Pečene slojeve tijesta poprskajte mlijekom u koje po želji možete dodati rum te ih nakon toga premažite pripremljenom kremom i slažite u tortu. Oblikovanu tortu premažite kremom te pospite mljevenim prženim orasima. Torta se može ukrasiti po želji.