Torta konjski

Brankica Hegeduš

Sastojci

12 bjelanjaka,

360 g šećera,

600 g mljevenih prženih oraha,

8 velikih žlica oštrog brašna,

500 ml mlijeka,

2 paketića vanilin šećera,

300 g šećera u prahu,

1 maslac

Priprema

Biskvit:

Bjelanjke istucite do čvrste pjene, zatim postupno dodajte šećer i ponovno istucite mikserom. Bjelanjcima dodajte orahe i brašno te sve zajedno promiješajte. Dobivenu smjesu podijelite na 5 jednakih dijelova. Svaki dio rasporedite u tanki sloj u kalup za tortu. Pecite 20 do 25 minuta na 180 °C sve dok biskvit ne bude pečen.

Krema:

Posebno izmiksajte 300 g šećera u prahu, 1 maslac i 100 g prženih mljevenih oraha. Kremu skuhajte od mlijeka, brašna i vanilin šećera. Nakon što se krema ohladi, sve zajedno promiješajte. Pečene slojeve tijesta poprskajte mlijekom u koje po želji možete dodati rum te ih nakon toga premažite pripremljenom kremom i slažite u tortu. Oblikovanu tortu premažite kremom te pospite mljevenim prženim orasima. Torta se može ukrasiti po želji.