Tijesto:
250 g meda (cvjetni ili od bagrema),
125 g šećera,
500 g crnog brašna,
soda bikarbona,
malo cimeta,
malo klinčića,
2 jaja
Nadjev:
250 g mljevenih oraha,
250 g šećera,
3 jaja,
1 naranča,
oko 100 g badema,
1 jaje (za premazivanje)
Med zakuhajte i u njemu rastopite šećer. U zdjelu pripremite polovicu brašna pa u njega ulijte vrući med i dobro izmiješajte. Dodajte malo sode bikarbone, pa malo cimeta i klinčića. Ponovno izmiješajte pa dodajte jaja. Dodajte ostatak brašna dok ne umijesite glatko tijesto. Oblikovano tijesto stavite u zdjelicu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći. Drugi dan pripremite nadjev od mljevenih oraha, šećera, jaja i naribane korice naranče. Nadjev dobro izmiješajte. Bademe blanširajte u vrućoj vodi pa ih ogulite i prepolovite. Tijesto tanko razvaljajte i režite na četverokute veličine 4 x 4 cm. Punite ih pripremljenim nadjevom. Sva četiri kraja tijesta preklopite u sredinu i složite na papir za pečenje. Premažite jednim razmućenim jajem i na sredinu lagano utisnite polovicu badema. Pecite 10 do 15 minuta na 190 °C. Nakon pečenja pustite da se ohlade pa prebacite paketiće u zatvorenu posudu. Najbolji su nakon 5 dana.