Voćni kolač

Dragica Marković

Sastojci

brašno,

100 g maslaca ili margarina,

100 g šećera,

3 jaja,

120 g mljevenih lješnjaka ili oraha,

1 do 2 velike žlice kakaa,

2 velike žlice ruma,

100 g pšeničnoga glatkog ili oštrog brašna,

½ praška za pecivo, želatina


Za ukrašavanje:

vrhnje za šlag ili malo ribane čokolade,

voće po izboru

Priprema

Mikserom dobro izmiješajte maslac ili margarin, šećer i žumanjke. Uz miješanje dodajte prosijano glatko ili oštro brašno, kakao, rum, lješnjake ili orahe, a zatim ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu za biskvit izlijte u lim za pečenje i pecite 30 do 40 minuta na 180 °C. Na ohlađeni biskvit posložite voće po želji, a zatim ga zalijte želatinom pripremljenoj po uputi na vrećici. Kolač ukrasite tučenim vrhnjem za šlag ili malo ribane čokolade te voćem po želji.