brašno,
100 g maslaca ili margarina,
100 g šećera,
3 jaja,
120 g mljevenih lješnjaka ili oraha,
1 do 2 velike žlice kakaa,
2 velike žlice ruma,
100 g pšeničnoga glatkog ili oštrog brašna,
½ praška za pecivo, želatina
Za ukrašavanje:
vrhnje za šlag ili malo ribane čokolade,
voće po izboru
Mikserom dobro izmiješajte maslac ili margarin, šećer i žumanjke. Uz miješanje dodajte prosijano glatko ili oštro brašno, kakao, rum, lješnjake ili orahe, a zatim ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu za biskvit izlijte u lim za pečenje i pecite 30 do 40 minuta na 180 °C. Na ohlađeni biskvit posložite voće po želji, a zatim ga zalijte želatinom pripremljenoj po uputi na vrećici. Kolač ukrasite tučenim vrhnjem za šlag ili malo ribane čokolade te voćem po želji.