Zagorski kolač

Zdenkica Ljubić

Sastojci

Tijesto: 
300 g oštrog brašna, 
150 g glatkog brašna, 
2 jaja, 
2 žlice vrhnja, 
250 g maslaca, 
1 prašak za pecivo, 
1 vanilin šećer, 
malo limunove korice 

Nadjev 1: 
200 g lješnjaka, 
3 žlice šećera

Nadjev 2: 
7 jabuka srednje veličine, 
3 žlice šećera, 
malo cimeta

Priprema

Pomiješajte sastojke za tijesto te ga podijelite na 2 jednaka dijela. Tijesto ostavite 30 minuta u hladnjaku da se odmori. Razvaljajte jedan dio tijesta i stavite ga u lim za pečenje. Lješnjake sameljite i pomiješajte sa šećerom. Prvi nadjev rasporedite po tijestu pa na njega dodajte jabuke narezane na ploške, pomiješane sa šećerom i cimetom. Drugi dio tijesta razvaljajte, narežite na trakice te ga složite na vrh u obliku mreže pa premažite jednim jajem. Pecite 30 minuta na 180 °C