Tijesto:
300 g oštrog brašna,
150 g glatkog brašna,
2 jaja,
2 žlice vrhnja,
250 g maslaca,
1 prašak za pecivo,
1 vanilin šećer,
malo limunove korice
Nadjev 1:
200 g lješnjaka,
3 žlice šećera
Nadjev 2:
7 jabuka srednje veličine,
3 žlice šećera,
malo cimeta
Pomiješajte sastojke za tijesto te ga podijelite na 2 jednaka dijela. Tijesto ostavite 30 minuta u hladnjaku da se odmori. Razvaljajte jedan dio tijesta i stavite ga u lim za pečenje. Lješnjake sameljite i pomiješajte sa šećerom. Prvi nadjev rasporedite po tijestu pa na njega dodajte jabuke narezane na ploške, pomiješane sa šećerom i cimetom. Drugi dio tijesta razvaljajte, narežite na trakice te ga složite na vrh u obliku mreže pa premažite jednim jajem. Pecite 30 minuta na 180 °C