Tijesto: 500g glatkog brašna
3 žumanjka i 1 cijelo jaje
3 žlice šećera
½ svježeg kvasca
malo soli
1 žlica domaće svinjske masti
malo domaćeg vrhnja
3 dcl mlijeka
malo rakije šljivovice
malo limunove korice
1 vanilin šećer
½ praška za pecivo ili mrvicu sode bikarbone
Fila od rogača: 40 dag rogača
3 žlice šećera
oko 2 dcl mlijeka
malo cimeta
Fila od sira: 50 dag domaćeg svježeg sira
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
snijeg od 2 bjelanjka
Kvasac rastopiti u malo mlakog mlijeka i šećera. Sve ostale sastojke staviti u zdjelu i dodati kvasac, umijesiti mekše tijesto i dobro umijesiti. Staviti na toplo da se digne. Kad se tijesto udvostruči opet promijesiti i ostaviti da se još diže. Dok se tijesto diže, pripremimo filu. Rogač i šećer pomiješati, pofuriti kipućim mlijekom, dodati mast i cimet i dobro sve promiješati. Sir, šećer, vanilin šećer i snijeg od bjelanjaka dobro promiješati. Razvaljati tijesto i po cijeloj površini razmazati filu od rogača, na rogače namazati filu od sira. Sve to zarolati i staviti u okrugli kalup da se diže. Peći u pećnici na 180°C 40 minuta.