Promocija sedme po redu kuharice „Babičini kolači” i prezentacija mobilne aplikacije „Gastro Zagorje”

Prezentacija mobilne aplikacije „Gastro Zagorje” i promocija sedme po redu kuharice „Babičini kolači” jučer je u Majsecovom mlinu okupila brojne medije i turističke djelatnike, a uz župana Željka Kolara konferenciji je prisustvovao i ministar turizma Darko Lorencin. Kako je u uvodnim riječima napomenuo župan, Krapinsko–zagorska županija ulaže i razvija turizam s intencijom da on traje 365 dana u godini, a da zajednički napori pokazuju rezultate najbolje govore podaci da je u prvih šest mjeseci broj dolazaka turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine veći za 17 posto.

Održani 7. Babičini kolači u Klanjcu

Protekle subote u gradu Klanjcu održana je sedma po redu manifestacija „Babičini kolači”, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka, a u organizaciji Krapinsko–zagorske županije i Grada Klanjca te pod glavnim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Priznanje Hrvatskog dizajnerskog društva za Babičini kolači 5

Kulinarska brošura tradicionalnih zagorskih kolača „Babičini kolači 5“ , projekt čiji je nositelj Krapinsko-zagorska županija, dobila je priznanje Hrvatskog dizajnerskog društva za dizajn vizualnih komunikacija u profesionalnoj kategoriji. Prenosimo sa t-portala blog Jelene Ive Nikolić Sjedi i jedi.